петак, 1. октобар 2010.

DA LI SMO ZADOVOLJNI KVALITETOM USLUGA KOJE NAM SE PRUŽAJU?

Nisam video da u okruženju, a i šire postoji mogućnost da na jednostavan način isnesem svoj utisak o kvalitetu pružene mi usluge. A, i ako postoji, onda je to knjiga utisaka koja je obično daleko, trazi vreme a i olovku, ili kutija u koju možete da ubacite svoj listić sa ocenom pružene usluge, naravno pod uslovom da imate pri sebi sredstva za pisanje, mesto gde ćete zapisati utiske, eventualno naočari, ako su potrebne I, jasno, dovoljno vremena.
Nedavno, kod nas, u Beogradu, prilikom podizanja rezultata u jednoj od medicinski laboratorija, kod izlaza, video sam panel na kome je pisalo Molimo Vas ocenite kvalitet naše usluge. Na njemu su se nalazila četiri tastera sa mogučnošću da moj utisak ocenim kao: odličan, dobar, neutralan ili slab. Usluga je bila odlična, a i da nije – ocenio bih isto jer sam bio više nego zadovoljan što su me poštovali kao korisnika (kupca) i nakon plaćene usluge. Jasno, tu je bilo i dovoljno čarobnih reči kao što su dobar dan, izvolite, hvala, molim, do viđenja...
Nakon svega nametnulo mi se pitanje: Da li su nadležni zainteresovani da saznaju kakav je kvalitet usluge njihovih recimo šalterskih službenika, ili prodavaca, konobara, servisera...“? Da li znaju da od stepena kvaliteta usluge ljudi koji su u direktnom kontaktu sa gradjanima i te kako može da zavisi i odluka o tome za koju ću se banku opredeliti, za koju prodavnicu, za koji restoran… Pa i, za koga ću glasati? A da li su i građani zainteresovani, spremni da ocene pruženu uslugu?
Siguran sam da bi više ovakvih ili sličnih panela uticalo i značajno doprinelo poboljšanju kvaliteta usluge u Srbiji. Dobro je što smo počeli da uvodimo nadasve korisnu novinu pre drugih. Možda ćemo se, kada budemo znali koliko smo dobri, još više popraviti, biti još bolji. Zar ne možemo da budemo i najbolji?
Zašto da ne?

Нема коментара:

Постави коментар